Читај ми!

Наваљни: Претили ми лудачком кошуљом и присилним храњењем

Руски опозициони лидер Алексеј Наваљни је рекао да су му затворске власти претиле лудачком кошуљом како би га на силу хранили уколико не одустане од штрајка глађу, који сада већ озбиљно угрожава његово здравље.

Алексеј Наваљни (44), противник руског председника Владимира Путина, најавио је штрајк глађу крајем марта у знак протеста због, како је рекао, одбијања затворских власти да га адекватно лече од акутних болова у леђима и ногама.

Затворске власти тврде да су му понудиле одговарајуће лечење, али да је одбио и да инсистира да га лечи лекар по његовом избору изван установе. Тај захтев је, међутим, одбијен, преноси Ројтерс.

У посту на његовој Инстаграм страници, на којој савезници Наваљног објављују ажуриране вести које се базирају на подацима добијеним од његових адвоката који га редовно посећују, наводи се да је Наваљни има вртоглавицу, али да може да хода.

"Јутрос је нада мном стајала жена пуковник која је говорила: ваши тестови крви показују озбиљно погоршање вашег здравља и постоји ризик. Ако се не одрекнете штрајка глађу, спремни смо да почнемо да вас хранимо на силу", написао је Наваљни.

"Наставила је да ми говори о ужицима присилног храњења, лудачкој кошуљи и други радостима", навео је на Инстаграму.

Наваљни је затворен у фебруару на две и по године због кршења условне слободе. Он је ухапшен на руској граници 17. јануара, по повратку из Немачке, где се опорављао од тровања нервним агенсом.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво