Италијан пред лондонским судом признао да је пљачкао станове познатих личности

Италијан Алесандро Донати признао је кривицу за неке од највећих провала у историји Енглеске. Из станова и кућа познатих личности у Лондону, током низа провала у новембру и децембру 2019. године, однети су предмети вредни тридесет милиона евра.

Сатови и накит који су припадали Френку Лампарду, Тамари Еклстон и покојном председнику фудбалског клуба Лестер сити били су међу предметима који су узети током низа провала у децембру 2019. године.

Четрдесеттрогодишњи Алесандро Донати из Милана изјаснио се кривим на суду због завере ради провале. Казна ће му бити изречена накнадно.

Донати је ухапшен у Италији на основу европског налога за хапшење у октобру и изручен је Великој Британији наредног месеца.

Уз помоћ италијанског преводиоца, признао је да је осмислио провалу станова познатих личности у периоду од 30. новембра до 18. децембра 2019.

Дом бившег фудбалера Челсија Френка Лампарда био је први на мети лопова и опљачкан је 1. децембра. Тада су нестали дијамантски сат, украсна дугмад за манжетне и сат вредан 60.000 фунти.

Потом је 10. децембра, извршен упад на посед који припада покојном председнику фудбалског клуба Лестер сити Шриваданапраби, који је страдао у паду хеликоптера у октобру 2018. године испред стадиона.

Тада је украдено 400.000 евра у кешу, као и скупи сатови.

Завршна пљачка десила се у луксузној кући Тамаре Еклстон у близини Kенсингтонске палате, а вредност пљачке је процењена на 25 милиона фунти.

У време пљачке, Тамара Еклстон се налазила са породицом на божићном одмору ван Лондона.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво