Богату наследницу лопови „олакшали“ за 60 милиона евра

Ћерки бившег директора Формуле 1 Бернија Еклстона, Тамари, украден је 60 милиона евра вредан накит исте вечери када је са породицом отпутовала на божићни одмор у Лапонију.

Породица милионера одлетела је у Лапонију приватним авионом само неколико сати пре него што су лопови опљачкали њихову вилу у Кенсингтону у петак увече.

Провалници су из дворишта ушли у кућу и за мање од сат времена из сефа у спаваћој соби покупили накит Тамаре Еклстон, укључујући и драгоцене „картијеове“ минђуше које за њу имају и „личну вредност“ јер их је добила од свог мужа, Џеја Рутланда, као свадбени поклон.

Богата наследница има и два вереничка прстена од којих сваки вреди више од 300.000 евра, али није саопштено да ли су и они украдени. Медији наводе да се на списку накита налази још неколико комплета дијамантских минђуша, чија вредност премашује износ од 60.000 евра, као и велика колекција сатова, укључујући „ролекс“, „ибло“ (Hublot) и „картије“ који вреде више 100.000 евра.

Тројица лопова су успела да обију више сефова у спаваћој соби и побегну кроз отворен прозор, и поред стражара који је седео у соби са видео-надзором. Иначе, вила Тамаре Еклстон у којој живи са мужем и петогодишњом ћерком има 57 соба. О кући која се налази у ексклузивном делу Лондона брине 50 запослених. Поред тога, на кућу током целог дана мотри неколико безбедносних патрола распоређених на различитим пунктовима, јер њихови суседи су и Роман Абрамович, власник Челсија, султан из Брунеја и најбогатији Кинез, Ванг Ђианлин.

Скотланд јард и даље прикупља изјаве сведока, али нико још увек није ухапшен. Једна од претпоставки на коју ће бити усмерена истрага је да је лоповима помогао неко изнутра, ко је знао да је породица отпутовала и где се налазе сефови.

У загонетној објави на свом налогу на Инстаграму, Тамара Еклстон је данас из Лапоније објавила цитат из Библије у коме се каже: „Јер нема ништа тајно што неће бити јавно, ни сакривено што се неће дознати и на видело изићи“ (Лука, 8:17). Но, осим овог цитата, на осталим објавама се може видети само како ужива у друштву своје ћерке.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи