Пљуште оставке у полицији због убиства младог Афроамериканца у Минеаполису

Полицајка Ким Потер, која је упуцала Афроамериканца Донтија Рајта након чега је он преминуо, напустила је службу. И шеф градске полиције Минеаполиса поднео је оставку.

Ким Потер је, како је навела полиција, случајно испалила метак у Донтија Рајта, 20-годишњег Афроамериканца, а њена намера је била да користи омамљивач.

Рајт је убрзо преминуо од последица рањавања а потом су, у недељу, уследили протести револтираних грађана због односа полиције према Афроамериканцима. Дошло је и до нереда, након чега је уведен полицијски час.

Полицајка је, како преноси Њујорк тајмс, поднела неопозиву оставку због смрти Донтија Рајта, саопштила је локална полиција. 

"Волела сам сваки минут проведен у полицији и служењу заједници на најбољи могући начин, али верујем да је у најбољем интересу заједнице, департмана и мојих колега да одмах поднесем оставку", написала је Потерова у оставци.

На исти корак се, према наводима листа, одлучио и шеф градске полиције Тим Генон. 

Ким Потер (48) је била у служби 26 година, наводи Њујорк тајмс

Нереда је било и синоћ у Минеаполису, пошто су грађани прекршили полицијски час и организовали нове протесте. Демонстранти су бацали предмете на полицију која је одговорила димним гранатама и сузавцем. Ухапшено је четрдесет особа.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво