Читај ми!

"Игор Србин" повредио затворске чуваре пред почетак суђења

Некада најтраженији бегунац са ових простора, Игор Вацлавић (40), познат и као "Игор Србин" или "Игор Рус", а у иностранству и као Норберт Фехер, покушао је да повреди службеника у притвору затвора Дуенас у Шпанији, ударајући га двема плочицама скинутим из ћелијског купатила.

Лакше је повредио још четворицу затворских радника, у намери да избегне привођење у Зуеру (Сарагоса) где му данас почиње суђење за троструко убиство почињено у области Теруел у децембру 2017. године, пренео је шпански портал Л'унионе Сарда.

Ппеторица нападнутих чувара пребачена су у болницу са повредама различите тежине, од којих ниједна није озбиљна.

До инцидента је дошло када су они стигли у његову ћелију и хтели да га пребаце.

Вацлавић је наводно рекао да жели да "отера" свакога ко уђе у собу.

Да би се заштитио, носио је неку врсту оклопа, разну одећу, једну преко друге и часописе испод одеће.

Затворско особље је на крају успело да га савлада и одведе до специјалне јединице која га је преместила до места суђења.

Вацлавић је ухапшен у Шпанији у децембру 2017, након осам месеци скривања и бекства, пошто је у Италији убио бармена и чувара шуме у априлу те године. Осуђен је на 21 годину затвора у Шпанији.

Када је побегао у Шпанију, кријући се од надлежних, убио је још троје људи – два агента цивилне страже и једног фармера у Шпанији.

Затвор Зуера је, према писању медија, затвор са модулом потпуне изолације и са највишим мерама безбедности. У њему Вацлавић треба да буде смештен током суђења.