Игор "Србин" осуђен на 21 годину затвора у Шпанији

Норберт Фехер, познатији као Игор "Србин", осуђен је у Шпанији на 21 годину затвора за двоструки покушај убиства. Њега су у Шпанији третирали као једног од најопаснијих затвореника.

Норберту Фехеру се судило прошле недеље у Шпанији због рањавања из децембра 2017. године, када је хицима из оружја које је имао у илегалном поседу ранио комшије Мануела М. и Мануела А.

Тужилаштво је за њега тражило 22 године и 10 месеци затвора. Поред тога, мораће да плати одштету у износу од 82.000 евра једној жртви, другој 26.000 евра и 7.500 евра Регионалној болници у којој су жртве лечене, пише шпански Паис.

Њега су у Шпанији третирали као једног од најопаснијих затвореника, па је за његово суђење изграђен специјални бункер од непробојног стакла на челичној конструкцији из ког је пратио суђење.

У судницу је доведен у присуству великог броја агената и уз незапамћене мере обезбеђења, а током процеса на бункеру су биле спуштене завесе док су говорили сведоци. 

Фехер је признао кривична дела која му се стављају на терет.

Норберт Фехер, који је рођен у Србији као Игор Вацлавић, осуђен је на доживотну казну затвора у Италији за убиство двојице Италијана 2017. године.

У наредним месецима, на пролеће, Фехер ће се поново наћи на суду због убиства земљорадника Хосеа Луиса Иранозе и припадника цивилне страже Виктора Переза, која су се догодила 14. децембра, девет дана након што је покушао убиства због чега је сада осуђен.

Ухапшен је наредног дана, 15. децембра у зору, када је пијан за воланом украденог аутомобила изазвао несрећу закуцавши се у дрво.

У јулу 2018. године прошао је психолошке и форензичке студије како би знао какво је његово ментално стање. Четири лекара која су с њим разговарала закључила су да се суочавају са "асоцијалним и нарцистичким" психопатом потпуно одговорним за оно што је учинио и "веома опасним".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара