Боингови авиони "737 макс" опет приземљени због новог проблема

Авио-компаније које у флоти имају авионе "737 макс" поново ће морати да их приземље, пошто је произвођач тих летелица "Боинг" известио о новом проблему – овог пута са електричним системом.

Боинг је упутио препоруку на адресе 16 клијената да реше потенцијални проблем са електичном инсталацијом у одређеној групи авиона "737 макс" пре него што наставе с летовима, саопштила је компанија.

Авио-компаније треба да провере да ли је једна од компоненти електричног система авиона довољно уземљена, прецизирао је амерички произвођач, додајући да сарађује са Федералном управом за ваздухопловство САД на решавању проблема.

"Боинг" није навео на којих се 16 авио-компанија односи ово упозорење ни на колики се број авиона односи тај квар.

Сви Боингови авиони "737 макс"били су приземљени широм света 20 месеци, од марта 2019. до новембра 2020. године, након два фатална пада у којима је погинуло 346 људи.

Компанија "Боинг" ће платити више од 2,5 милијарде долара на крају истраге два удеса авиона "737 макс"у којима је погинуло 346 људи, објавило је почетком године америчко Министарство правде.

Ројтерс извештава да су ваздухопловне компаније "Американ Ерлајнс" и "Саутвест Ерлајнс" већ саопштиле да ће уклонити авионе "737 макс" из реда летења.

"Американ Ерлајнс" је објавио да привремено са летова укљања 17 недавно добијених авиона "737 макс", а "Саутвест" је навео да повлачи 30 ових ваздухоплова од укупно 58 које поседује.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара