Читај ми!

Наваљни штрајкује глађу, тражи одговарајућу медицинску негу

Алексеј Наваљни добија неопходну медицинску негу у складу са његовим медицинским стањем, саопштено је из Казнено-поправног дома у регији Владимир.

Управа затвора је то саопштила реагујући на поруку Алексеја Наваљног, руског опозиционог лидера да  ступа у штрајк глађу јер у затвору не добија неопходну медицинску негу.

"Затвореник Наваљни добија неопходну медицинску помоћ у складу са његовом тренутном дијагнозом", наводи се у саопштењу управе затвора, а преноси Тас.

Наваљни је раније данас најавио штрајк глађу жалећи се на неадекватну медицинску негу у затвору, наводећи да сваки осуђеник има право да позове специјалисте на преглед и консултације.

"Проглашавам штрајк глађу са намером да се закон поштује и да се доктору кога ја одаберем дозволи посета", наводи се у коментару испод којег је потписан Наваљни, а објавили су га његови адвокати на Твитеру и Инстаграм налогу Алексеја Наваљног, преноси Ројтерс.  

Међутим, управа затвора је оценила да према Наваљном поступа у складу са законом, те да то важи за све затворенике.

"Чувари у затвору стриктно посматрају да ли су нечија права угрожена и води се рачуна да им се обезбеди осмочасовни сан. Током дана, чувари их обилазе, пролазе поред ћелија и те мере не нарушавају одмор затвореницима", додаје се у саопштењу.

Наваљни служи затворску казну од две и по године, након што је градски суд у Москви одбио његову жалбу на пресуду првостепеног суда којом је његова условна казна у случају "Ив Роше" преиначена у затворску.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво