Читај ми!

Демонстранти накратко упали у зграду владе Јерменије, траже оставку премијера Пашињана

Демонстранти су накратко упали у зграду владе у Јеревану и тражили оставку премијера Јерменије Никола Пашињана, пренела је агенција РИА. Позвали су запослене у влади да не присуствују скупу присталица Пашињана и поручили су да им је циљ био да покажу да могу да уђу у било које министарство.

Опозиционари су одржали скуп у холу зграде у приземљу, позивајући запослене да не учествују на скупу присталица Пашињана.

Они су узвикивали пароле са захтевом да Пашињан поднесе оставку, а потом су напустили зграду.

"Завршавамо нашу акцију. Циљ нам је био да покажемо да можемо да уђемо у било које министарство", рекао је један од учесника.

Пашињан се суочио са новим таласом протеста после изјаве да су руски ракетни системи "искандер" који су испоручени Јерменији неисправни.

Оставку Никола Пашињана је прошле недеље захтевао војни врх Јерменије, а премијер је то оценио као покушај државног удара и организовао скуп подршке.

Такође је и сменио начелника генералштаба, али је за смену био потребан потпис председника државе, који је одбио да потпише одлуку о смени

Истовремено је у Јеревану одржан и скуп опозиције, која је тражила оставку Владе.

Јерменски премијер Пашињан се од новембра прошле године, када је потписано примирје у Нагорно-Карабаху, суочава са позивима да поднесе оставку због, како критичари наводе, лошег поступања током сукоба између Азербејџана и снага Нагорно-Карабаха.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се