Читај ми!

Kремљ: Ситуација с Наваљним је унутрашње питање Русије

Притварање руског опозиционара Алексеја Наваљног је унутрашње питање Русије, тако да Москва неће слушати ничије стране изјаве по том питању, поручио је данас портпарол Kремља Димитри Песков, коментаришући бројне позиве западноевропских земаља да се Наваљни одмах пусти на слободу.

Димитри Песков је нагласио да у је случају Наваљног реч о грађанину Русије који је прекршио закон.

"Чули смо за изјаве из страних земаља, али у овом случају нећемо их узимати у обзир, јер је то апсолутно унутрашње питане једне државе, нити планирамо да дајемо коментаре. Ми и даље желимо добре односе са свима, независно од случаја једног грађанина", изјавио је Песков, а пренео Тас.

Песков је истакао да саслушање Наваљног не захтева посебну пажњу руског председника Владимира Путина.

"Ова ситуација не захтева председникову присутност. Права свих грађана Русије су загарантована законима и овом случају ћемо приступити као сваком другом", закључио је Песков.

Наваљни је у недељу ухапшен у Москви након повратка из Берлина због тога што је, како су навеле руске власти, прекршио услове затворске казне која му је била суспендована јер се у Берлину лечио, како се претпоставља, од тровања нервним гасом "новичок".

Он је оптужио Kремљ да стоји иза напада, међутим, руски високи званичници су то демантовали, а Наваљни се јуче појавио на саслушању у суду у граду Химкију, када му је одређен притвор до 15. фебруара.

Изабрани председник САД Џозеф Бајден и лидери ЕУ су тражили од руских власти да ослободе Наваљног.

Хапшење су, између осталих, осудили и високи представник ЕУ за спољне послове Жозеп Борељ и Олаф Шолц, немачки вицеканцелар.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара