Читај ми!

Одржана војна парада у Пјонгјангу, представљено "најмоћније оружје на свету"

Северна Кореја одржала је војну параду у центру Пјонгјанга, уз присуство лидера Ким Џонг Уна, чиме је прослављен завршетак конгреса владајуће Радничке партије, јавили су севернокорејски државни медији.

Војна парада је одржана у четвртак увече на тргу Ким Ил Сунг, на крају осмодневног конгреса владајуће странке, на којем је Ким Џонг Ун, који је именован за генералног секретара, обећао да ће повећати нуклеарни арсенал земље.

Извор из владе Јужне Кореје потврдио је за агенцију Јонхап да је парада одржана. 

Претходно су државни медији Северне Кореје јавили да је Ким присуствовао великом перформансу у част недавно завршеног партијског конгреса.

У извештају, међутим, није поменута парада, чиме се отворио простор за нагађања да је у питању била само проба, а да ће се парада одржати наредних дана.

Телевизија Северне Кореје обично овакве догађаје преноси уживо или у одложеном снимку.

Представљен нови тип балистичке ракете 

Стручњаци оцењују и да је Северна Кореја током параде представила нови тип балистичких ракета лансираних подморницом (СЛБМ).

Према фотографијама које је објавила Севернокорејска новинска агенција Централне Кореје, Север је избацио СЛБМ, који је вероватно означио као "Пукгуксонг-5", заједно са разним балистичким ракетама на чврсто гориво и другим оружјем.

Државни медији су СЛБМ назвали "најмоћнијим оружјем на свету".

Претходни пут када је одржана војна парада у Северној Кореји био је октобар и тада се прослављала 75. годишњица оснивања владајуће Радничке партије. Приказана су разна оружја, укључујући интерконтиненталне балистичке ракете, а Ким је држао говор.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво