Читај ми!

Бајден се и даље нада правој уместо виртуелне инаугурације

Новоизабрани амерички председник Џо Бајден положиће заклетву током, како се очекује због пандемије коронавируса, углавном виртуелне инаугурације. Са друге стране, Бајден и даље планира да церемонија буде одржана на степеницама Капитола.

Традиционална парада на вашингтонској Авенији Пенсилванија у част прославе новог председника неће бити одржана као и вечерњи банкет на дан инаугурације Џоа Бајдена, 20. јануара.

Уместо тога, изабрани председник сарађује са организаторима виртуелног спектакла Демократске националне конвенције одржане у октобру, у којем је новоизабрана потпредседница Камала Харис званично прихватила номинацију, а демократе из целе земље путем лајв стриминга подржале председничку кандидатуру, пише Индепендент.

Инаугурација мањег обима углавном је резултат пандемије коронавируса, која је одговорна за више од 280.000 смртних случајева широм земље од избијања епидемије.

Иако је председник Доналд Трамп пркосио смерницама Центра за контролу заразних болести и одржавао масовне скупове током читаве пандемије, Бајден се определио за виртуелне догађаје као део напора да спречи ширење заразе.

Током разговора о својим плановима за догађај, Бајден рекао је да види да постоји "пуно виртуелних активности у савезним државама широм Америке".

"Људи желе да славе", рекао је изабрани председник раније овог месеца. "Људи желе да могу да кажу да смо успели. Идемо даље. Демократија функционише".

Бајден није показао намеру да буде домаћин великог скупа касније када се пандемија у земљи бар делимично обузда, напомиње Индепендент.

Свечаност "под заштитом" свих безбедносних агенција САД

Како је нагласио, за обезбеђење инаугурације задзужена је Тајна служба, потпуно другачија безбедносна агенција од полиције америчког Капитола, која се суочава са критикама у вези са поступањем током недавног упада Трампових присталица у зграду.

Пошто се председничка инаугурација сматра посебним догађајем за националну безбедност, тај догађај добиће највећу могућу пажњу ФБИ и других америчких агенција за безбедност.

Док је изабрани председник наставио да планира своју инаугурацију, неки извештаји кажу да је Трамп планирао да истовремено одржи свој спектакл, потенцијално покрећући "кампању пре кампање" за следеће изборе, 2024. године.

Али ако се упореди телевизијска гледаност Националне конвенције демократа и Републиканске националне конвенције, онда би Трампа могла чекати још једна ноћ разочаравајуће ниског одзива – виртуелног или неког другог, закључује се у тексту британског листа.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво