Читај ми!

Тероризам у Француској, комплексна истрага о до сада непознатим исламистима

Француска полиција ухапсила је једну особу због наводних веза са Тунишанином који је у Ници ножем убио три особе. Истрага описана као "комплексна", убица и његове везе до сада нису имали досијее у француским обавештајним службама.

Обавештајне службе у Француској, до сада, нису имале никакве информације о Тунишанину који је ножем убио три особе у Ници, пише Монд.

Једина информација која је до сада испливала у јавност јесте податак да је убица 9. октобра стигао у Француску из Италије, као и један документ Црвеног крста.

Ипак, француска полиција одмах после напада ухапсила је једну, за сада неименовану особу, са којом је нападач наводно разговарао дан пре убистава.

Истражитељи су објаснили да у овој фази покушавају да утврде да ли је убица одржавао контакте са терористичким организацијама.

Као и пре недељу дана у предграђу Париза, где је ножем убијен наставник, полиција ни у овом случају није имала никакве индикације да би се такав напад могао догодити.

Председник Француске Емануел Макрон је у четвртак увече рекао да ће број војника, који патролирају улицама, са 3.000 бити повећан на 7.000.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво