Читај ми!

Вереница Кашогија поднела тужбу против саудијског престолонаследника

Против саудијског престолонаследника Мохамеда бин Салмана, вереница убијеног новинара Џамала Кашогија поднела је тужбу америчком суду којом се терети да је наредио његово убиство у Истанбулу.

Вереница убијеног саудијског новинара Џамала Кашогија, Хатиџе Џенгиз и група за заштиту људских права "Демократија за арапски свет сада", коју је Кашоги основао, поднели су тужбу америчком суду у којој тврде да је саудијски престолонаследник Мохамед бин Салман наредио његово убиство у Истанбулу.

У грађанској парници именовано је и више од 20 Саудијаца који се оптужују да се учествовали у убиству. Амбасада Саудијске Арабије није одмах одговорила на захтев за коментар о подношењу тужбе, преноси Ројтерс.

Престолонаследник Мохамед бин Салман негирао је да је наредио убиство Кашогија.

Кашоги, који је критиковао политику саудијског престолонаследника у својим колумнама у Вашингтон посту, убијен је 2018. године и његово тело је раскомадано у саудијском конзулату у Истанбулу.

Он је у конзулат отишао како би прикупио папире који су му били потребни да се венча са својом вереницом Хатиџе Џенгиз, држављанком Турске.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво