Читај ми!

Злочин у Француској, карикатуре, бес и радикални исламисти

Француска полиција ухапсила је укупно девет особа у склопу истраге о везама Чечена који је одсекао главу наставнику локалне средње школе у Конфлан Сан Онорину, саопштила је француска полиција.

Стручњаци за борбу против тероризма у Француској имају 96 сати да повежу деветорицу ухапшених наводних радикалних исламиста са убиством наставника, кога је синоћ, насред улице убио Чечен Абхулах А. јер је ученицима показивао карикатуре пророка Мухамеда.

Абдулах А., како пише Фигаро, није био на листи особа за које се сумња да су повезане са групама радикалних исламиста, мада је полицијска истрага, непосредно после убиства, ишла управо у том правцу.

Налози блиски ИСИС-у на друштвеним мрежама славили су убиство у Паризу, али за сада ниједна терористичка организација није преузела одговорност за тај инцидент.

Убица је рођен у Москви 2002. године и пре шест месеци добио је десетогодишњу дозволу за боравак у Француској. Његова породица тврди да је био бесан због карикатура пророка Мухамеда, те да је учествовао у жучним расправама које су о том случају вођене на друштвеним мрежама.

Такође, полиција покушава да установи ко је непосредно пре напада довезао Абдулаха А. до места убиства.

Установљено је да је наставник изашао из школе након чега га је убица напао хладним оружјем, одсекао му главу и побегао у правцу оближњег Ерањија, где је убијен.

Претходно, био је мета озбиљних претњи због карикатура пророка Мухамеда, што је пријавио полицији.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво