Читај ми!

Због климатских промена сиромаштво би могло порасти 50 одсто

Услед све већег броја временских непогода, Светска метеоролошка агенција УН (СМО) упозорила је да би број људи у свету којима је потребна међународна хуманитарна помоћ могао порасти за 50 одсто до 2030. године у поређењу са 108 милиона којима је то било потребно у 2018. години.

Извештај о стању климатских агенција за 2020. годину, који је саставило 16 међународних агенција и финансијских институција, позива владе да уложе више новца у системе раног упозоравања који могу побољшати способност земаља да се припреме, одговоре на природне катастрофе и ублаже њихов утицај.

"Иако је ковид-19 створио велику међународну здравствену и економску кризу од које ћемо се годинама опорављати, од кључне је важности запамтити да ће климатске промене и даље представљати сталну и све већу претњу људским животима, екосистемима, економијама и друштвима у вековима који долазе", рекао је генерални секретар СМО Петери Талас.

"Опоравак од пандемије ковида-19 прилика је да се крене напред одрживијим путем ка еластичности и прилагођавању у светлу антропогених климатских промена", нагласио је Талас.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво