Читај ми!

Југ САД поново пустоши ураган "Делта", страдало 27 особа

Најмање 27 особа је погинуло када је ураган "Делта" ударио о копно у савезној америчкој држави Луизијана након чега је ослабио у тропску олују. Стотине хиљада људи остало је без струје.

Према подацима странице за праћење покривености електричном енергијом poweroutage.us, без струје је остало више од 453.000 кућа и компанија у САД, док је олуја харала обалом, брзина ветра достизала је и 160 километара на сат.

Становници на југоистоку Америке током целе ноћи борили су се с вишесатним олујама опасним по живот, казао је за метеоролог Том Сатер.

Само шест недеља након што је ураган "Лора" протутњао америчким југом, југозапад државе Луизијане поново се нашао на удару олује, овог пута урагана "Делта".

Центар урагана ударио је синоћ на континентални део те америчке државе око 6 сати после подне по локалном времену, недалеко од града Креола.

Ветрови су достизали брзину око 155 километара на час, али је Национални центар за праћење урагана саопштио да је ураган "Делта", само један сат пошто је стигао до Луизијане, почео да слаби и зато је проглашен тропском олујом категорије 1, са ударима ветра од око 140 километара на час, пренео је АП.

Ипак, прогностичари су упозорили да "Делта" доноси олујне таласе висине и до 3,4 метра који могу бити опасни по безбедност и животе људи и издали упозорење од поплава на југозападу Луизијане и деловима суседног Тексаса.

 

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво