Велики пожар у Анкони, грађани несрећу пореде са трагедијом у Бејруту

У луци италијанског града Анкона дошло је до великог пожара. "Коријере дела сера" преноси да се узрок и даље испитује и да нема жртава ове незгоде.

Пожар је избио око поноћи, а на терену је било 16 ватрогасних бригада које су ватру обуздале око два сата ноћас. Нема жртава, а ватра је уништила околна складишта и возила.

Ватрогасци остају на терену ради предострожонсти, а цела лука и рејон око ње су затворени. Полиција патролира тим делом града на јадранској обали. 

Коријере дела сера пише да је узрок пожара за сада непознат, али да се као једна од опција разматра експлозија складишта ацетилена.

Густ дим ширио се градом и био је видљив километрима далеко, a oштар смрад може се осетити у Анкони, наводи Коријере дела сера.

Надлежни апелују на грађане да не отварају прозоре својих кућа и станова, а градски паркови и јавне површине су затворени. 

Корисници друштвених мрежа објавили су фотографије пожара, поредећи Анкону са либанским Бејрутом, где је недавно дошло до велике трагедије када је експлодирао амонијум-нитрат

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво