Џонсон: ЕУ неће разбијати Британију

Британски премијер Борис Џонсон рекао је да је усвајање закона о унутрашњем тржишту од суштинске важности за осигурање територијалног интегритета Уједињеног Краљевства. Џонсон је обраћајући се парламенту рекао да Велика Британија мора задржати право да поништи договор о Брегзиту како би заштитила "економски и политички интегритет земље".

Борис Џонсон је позвао парламент да не даје прилику Евроспкој унији да разбије Британију, позивајући посланике да подрже закон којим би се практично прекршио договор о Брегзиту.

Британски премијер је рекао да су закони потребни да би се решиле "тензије" у споразуму договореном са ЕУ и осигурало да страна сила не може да "разбије" Велику Британију.

Сугерисао је да ЕУ више не преговара у "доброј намери" претећи да ће блокирати извоз хране.

Џонсон је говорећи у парламенту рекао да је ЕУ последњих месеци показала спремност да пређе у крајност и неразумно одуговлачи северноирски Протокол.

"И то на начин који превазилази здрав разум, једноставно користе то као полугу против Велике Британије у нашим преговорима о споразуму о слободној трговини", рекао је Џонсон.

Према речима Џонсона "ЕУ још увек није узела револвер са стола" и изразио наду да се још може постићи споразум о слободној трговини налик оном који је постигнут са Канадом.

"Оно што сада не можемо да урадимо је да толеришемо ситуацију у којој је наше ЕУ колеге озбиљно верују да имају моћ да сломе нашу земљу", рекао је Џонсон, оптужујући Европску унију да прети са блокадом извоза хране.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије