Песков: Тврдње "Мајкрософта" не завређују пажњу

Закључак компаније "Мајкрософт" да се Русија наводно мешала у америчке председничке изборе не заслужује пажњу све док не понуди доказе за те тврдње, изјавио је портпарол руског Председништва Дмитриј Песков.

Америчка компанија "Мајкрософт" објавила је да су руски, кинески и ирански хакери покушали да хакују људе и организације умешане у америчке председничке изборе 2020. године.

"Од краја 2016. године, од када су се појавиле те тврдње, нисмо видели ниједан разуман аргумент, доказ или било шта друго што би могло да укаже да су неке организације повзане са Русијом биле укључене у сајберкриминал", рекао је Песков, преноси Тас.

Додао је да није било разумних информација тада, већ само неоснованих оптужби и фобија да су руски "сајбер монструми" иза тих злочина.

"Русији не говорити како да истражи случај Наваљни"

Друге земље не би требало да говоре Русији које истражне радње треба да предузме у вези са наводним тровањем Алексеја Наваљног, изјавио је новинарима Песков.

"Уствари, у току је истрага у облику онога што адвокати називају предистражни поступак", рекао је Песков и додао да руске агенције истражују тај инцидент, пренео је Тас.

"И не волимо када нам друге државе говоре које правне кораке треба да предузмемо, када и на основу чега", истакао је Песков коментаришући захтев британских и белгијских представника на састанку Савета безбедности Уједињених нација да Русија спроведе поштену истрагу о инциденту са Наваљним.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара