Сноуден планира да остане у Русији

Бивши агент америчке Националне безбедносне агенције и узбуњивач Едвард Сноуден аплицирао је за продужење боравка у Русији за још три године, објавио је његов адвокат Анатолиј Кучерена.

Његов адвикат је рекао да је боравишна дозвола Сноудену истекла 30. априла, али је аутоматски продужена до 15. јуна због карантина уведеног због пандемије корона вируса, преноси Тас.

Према речима адвоката, Сноуден је током карантина остао у самоизолацији, а документа за продужетак боравка предао је чим је она окончана, изразивши наду да ће бити позитивно решена.

Сноуден је 2013. године постао познат светској јавности када је објавио методе електронског надзора које је користила америчка обавештајна служба, укључујући илегално снимање страних лидера.

Он је побегао из САД како би избегао пресуду и послао је захтеве за азил у неколико земаља, а 1. августа 2014. године добио је боравишну дозволу у Русији која се стално продужава на три године.

Сноуден се у САД терети по две тачке да је прекршио Закон о шпијунажи за шта би могао да добије до 10 година затвора за сваку тачку.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара