Кандидатура званично прихваћена - Бајден у новембру излази Трампу на црту

Бивши потпредседник САД Џо Бајден званично је прихватио кандидатуру Демократске странке за председничке изборе, а сенаторка из Калифорније Камала Херис биће кандидат за потпредседника.

Џо Бајден је предстојеће председничке изборе, који ће се одржати 3. новембра, назвао "борбом за душу нације".

"Ово је борба у којој ћемо победити, победићемо заједно", рекао је Бајден.

Обећао је да ће затворити "мрачно поглавље САД".

"Желим да историја каже да је крај овог поглавља америчког мрака почео вечерас овде, док нам се љубав, нада и светлост придружују у бори за душу нације", рекао је Бајден на завршници Националне конвенцији демократа у Вилмингтону.

Бајден је током обраћања обећао да ће створити бољи образовни систем који неће младе људе остављати у дуговима, као и нова радна места, те да ће се залагати за изједначавање плата жена и мушкараца.

Није пропустио прилику да критикује свог противкандидата Доналда Трампа, па је рекао да није потребно ни нагађати шта ће се договдити ако актуелни председник САД буде реизабран.

"Знате шта ће се догодити. Број заражених коронавирусом и преминулих ће остати превелик. Све више предузећа ће затворити своја врата, овај пут заувек. Радничке породице ће се борити да преживе, а један одсто најимућнијих ће добити десетине милијарди долара кроз пореске олакшице", рекао је Бајден.

Истакао је да Трамп није обавио како треба ни своју основну дужност - да заштити Американце од вируса.

Након што је завршио говор, Бајден је са својом супругом Џил, Камалом Херис и њеним мужем, изашао на бину на отвореном испред које су га чекале присталице које су, уз ватромет, из аутомобила махале заставама и сиренама и светлима давале подршку новом председничком кандидату.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара