Нови драматичан видео-снимак хапшења Џорџа Флојда

У јавност је процурио нови видео-снимак са камере која се качи на тело, а на ком се види како трагично страдали Афроамериканац Џорџ Флојд преклиње полицајца да га не убије и не зароби у колима.

Видео-снимак објавио је британски Дејли мејл, а пренели су медији широм света. Како се наводи, процурио је у јавност из истраге која се води против белог америчког полицајца који је оптужен за смрт Флојда 25. маја у Минесоти.

На снимку се чује и види Флојд који моли полицајце да га не упуцају, док он седи у колима а полицајац је уперио пиштољ у њега.

Након тога полицајац га је извукао из аутомобила и убацио у полицијско возило, док Флојд све време моли да то не чине јер има клаустрофобију и плаши се смрти.

Флојд је на крају завршио на бетону главом окренутом на доле, док га је полицајац притискао коленом по врату целих осам минута. 

Афроамериканац је после тога престао да се опире и даје било какав глас, а хитна помоћ је сат времена после гушења проглашен мртвих.

Овај догађај изазвао је вишедневне насилне нереде широм Сједињених Америчких Држава. Полицајац Дерек Шовин ухапшен је због сумње да је убио Флојда и у току је истрага у овом случају.