Трамп дао рок за куповину ТикТока до 15. септембра, Снепчет у “лову“ на кориснике

Амерички председник Доналд Трамп рекао је да нема ништа против да "Мајкрософт" купи апликацију за дељење кратког видео-садржаја "ТикТок", али је истакао да то мора бити учињено до 15. септембра и да ту апликацију не може да контролише Кина.

Доналд Трамп је навео да је имао одличан разговор са директором Мајкрософта Сатјом Наделом око куповине апликације која је у власништву кинеских инвеститора, али да би било много боље да "Мајкрософт" купи 100 одсто власништва, а не само 30 процената.

Трамп је, такође, рекао и да ће америчко Министарство финансија имати добити доста новца од куповине, наводи Ројтерс.

"Мајкрософт" је претходно на корпоративном блогу навео да наставља преговоре око куповине "ТикТока" и да ће позвати и друге америчке компаније да учествују у куповини акција као мањински власници.

Директор америчког технолошког гиганта Сатја Надела је изјавио да је о томе разговарао са Доналдом Трампом.

"То је у суштини вест у свему овоме", истакао је Надела. 

Са друге стране, Снепчет, према писању Тек кранча, циља кориснике "ТикТока".

Та компанија је најавила да ће започети тестирање нове функције која омогућава корисницима да на своје "снепове" постављају музику, слично као у "ТикТок" апликацији.

То би могло да омогући Снепчету да искористи "бег" корисника ТикТок-а, који су почели да трагају за алтернативним апликацијама док Трампова администрација разматра забрану кинеским технолошким компанијама због забринутости у вези с приватношћу података.

Снепчет већ има искуства у вези са аквизицијом корисника, будући да се тој популарној аплиакцији слична ствар догодила када је Фејсбук лансирао "стори" функцију 2017. године и могућност да сваки корисник персонализује кратки видео.

Иако су бројне државе забринуте због могућег нарушавања приватности корисника и коришћења њихових личних података, ниједна до сада није предузела толико драстичне кораке као САД, која у ТикТоку види опасност по националну безбедност.

Америчког председника Доналда Трамп лично је разбеснело то што су корисници ТикТока били одговорни за пропаст његовог митинга у Тулси у Оклахоми, јер је на митинг дошао тек делић од 20.000 људи који су се пријавили.

Корисници те популарне апликације координисано су резервисали карте, планирајући да уопште не дођу.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво