Трамп потврдио: САД извеле сајбер напад на руску агенцију

Амерички председник Доналд Трамп, први пут је потврдио да су САД 2018. године извршиле тајни сајбер напад на руску Агенцију за интернет истраживања.

Агенција за интернет истраживања је "трол компанија", коју САД оптужују за пружање помоћи како би се олакшало наводно мешање Русије у председничке изборе у САД 2016. године.

Трамп је у интервјуу за Вашингтон пост, на питање да ли је покренуо сајбер напад на ту агенцију, одговорио да је то тачно, рекао је новинар који је водио тај интервју Марк Тисен, а преноси Си-Ен-Ен.

Он је додао да је сајбер напад био део шире политике супротстављања Русији.

"Нико није био оштрији према Русији од мене", нагласио је Трамп.

Трамп тврди да је 2016. тадашњи амерички председник Барак Обама, пре избора, знао да Русија користи различите методе, али ништа није рекао јер је мислио да ће на председничким изборима победити кандидаткиња демократа Хилари Kлинтон.

Трамп је навео да је, за разлику од свог претходника, поступио у складу са обавештајним подацима САД о наводној умешаности Русије тако што је покренуо сајбер напад.

"Погледајте, зауставили смо то", рекао је Трамп.

Си-Ен-Ен подсећа да је Обама 2016. године најавио санкције против Русије и протерао поједине руске дипломате у знак одмазде због наводног мешања Русије у америчке председничке изборе.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи