Читај ми!

Пуштен један од полицајаца оптужених за убиство Флојда

Један од четворице полицајаца из Минеаполиса умешаних у смрт Афромариканца Џорџа Флојда, Томас Лејн пуштен је из притвора након што је за њега плаћена кауција.

Адвокат 37-годишњег бившег полицајца Ерл Греј потврдио је да је за Лејна плаћена кауција у износу од 750.000 долара и да је реч о условном јамству.

То значи да ће Лејн, који је пуштен из затвора у округу Хенепин у савезној америчкој држави Минесоти, у обавези да испуни одређене услове да се не би вратио у притвор. 

Локални лист Стар трибјун пише да је новац већином прикупљен на интернету путем Пејпал донација, односно уплата на веб страници отвореној за прикупљање средстава за његово пуштање из притвора.

У опису те странице стајало је да је "Лејнова кауција била неправедно висока и да је он учинио све што је могао да спаси Флојдов живот".

Лејн је један од тројице полицајаца који су оптужени за пружање помоћи и подржавање убиства другог степена, као и за пружање помоћи и подржавање убиства с предумишљајем другог степена у случају смрти Џорџа Флојда 25. маја.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара