Ваздушни удари на села под контролом побуњеника

Војни авиони бомбардовали су неколико села на северозападу Сирије, која су под контролом побуњеника, што су први ваздушни напади те врсте откако је пре три месеца ступило на снагу примирје после потписивања турско-руског споразума, којим су махом обустављени сукоби.

Претходно су, како наводе опозициони активисти, снаге побуњеника на кратко заузеле неколико положаја на северозападу Сирије, који су били под контролом владе, преноси АП додајући да је током сукоба погинуло више од 40 бораца с обе стране.

Сиријска Опсерваторија за људска права, чије је седиште у Великој Британији, саопштила је да су снаге владе касније покренуле контранапад под окриљем руских ваздушних напада, преузевши контролу над селима Фататра и Манара, које су претходно изгубиле.

Опсерваторија је навела да је 22 побуњеника и 19 војника убијено у сукобима.

Ројтерс преноси, позивајући се на наводе очевидаца, да су у ваздушним нападима погођена села у регији Џабал ел Завија на југу покајине Идлиб и два града у долини Сахел ел ХАб, западно од покрајине Хама.

Како наводе, стотине цивила је побегло, страхујући од већих ваздушних напада у последњем упоришту побуњеника у Сирији.

Русија подржава сиријског председника Башара ел Асада, док Турска подржава опозиционе борце, који покушавају да га свгрну с власти.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво