Историјска одлука у Минесоти, полицији забрањено да гуши ухапшене

Рад полиције у Минеаполису претрпеће драматичне промене после убиства Џорџа Флојда, укључујући потпуну забрану гушења ухапшеника, ограничавање употребе оружја за разбијање демонстрација и већу транспарентност рада полиције, одлучило је градско веће тог града, јавља Стар трибјун.

Осим забране агресивних метода савладавања ухапшеника приликом хапшења, полицији ће бити ограничена употреба оружја за разбијање демонстрација, а градске власти обећале су и већу транспарентност приликом дисциплинских поступака против припадника полиције.

"Ово је тренутак у којем у потпуности можемо променити начин на који ради полиција", рекао је градоначелник Минеаполиса Џејкоб Фреј, наводећи да би овај документ могао представљати пример за остале градове у САД.

Документ, о којем тек треба да се изјасни судија, резултат је преговора градских власти и Одељења за људска права државе Минесота.

У документу се, такође, наводи да су "црнци, припадници аутохтоних народа и заједнице другачије боје коже генерацијама трпели трауму која је резултат систематског и институционализованог расизма и дугогодишњих проблема у раду полиције".

То одељење покренуло је грађанску парницу против полиције због убиства Џорџа Флојда, што је први пут да је ово одељење покренуло поступак против полиције у овој држави.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи