Градоначелница Вашингтона преименовала улицу испред Беле куће у "Црни животи су битни"

Градоначелница Вашингтона Мјуриел Бовсер преименовала је улицу испред Беле куће у "Црни животи су битни" и дозволила да се великим жутим словима слоган испише дуж целе улице у знак протеста против политике председника Доналда Трампа према демонстрацијама које су избиле после насилне смрти Џорџа Флојда.

Бовсерова је на свом Твитер налогу окачила фотографије 16. улице у главном граду САД, из поруку упућеној Бриони Тејлор, Афроамериканки за чију је смрт такође одговоран полицајац а која је инспирација за протесте широм земље, заједно са недавно настрадалим Џорџом Флојдом.

"Бриона Тејлор, на ваш рођендан, будимо одлучни", написала је Бовсерова и додала "Одлучност да Америка постане земља каква треба да буде".

Градоначелница Вашингтона и председник САД Доналд Трамп у сукобу су због председникове употребе припадника федералних агенција и војне полиције како би се демонстранти у понедељак увече уклонили како би се Доналд Трамп фотографисао испред цркве у близини Беле куће.

"Желимо војнике ван Вашингтона", рекла је Бовсерова у четвртак.

Табла са натписом улице промењена је и на углу 16. улице где се налази црква Светог Јована а где се Доналд Трамп и сликао у понедељак са Библијом у руци.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара