Погодите ко је Трампов саучесник у рату против Твитера

Док се препуцава са Твитером и његовим оснивачем Џеком Дорсијем, делује да је Доналд Трамп савезника, или бар саучесника, пронашао у (логично) генералном директору Фејсбука Марку Закербергу.

Док Твитер цензурише и лепи упозорења на објаве Доналда Трампа и Беле куће, а Трамп маше потписаним уредбама, Си-Ен-Ен преноси да је председник САД у петак стигао да телефоном разговара са оснивачем и генералним директором Фејсбујка Марком Закербергом.

Делује да је Закерберг одлучио да се у овом рату не прикључи еснафу, већ јачој страни или барем покуша да остане неутралан и спречи да постане колатерална штета.

Директор Фејсбука је на својој друштвеној мрежи објаснио зашто Фејсбук и Инстаграм не поступају са Трамповим спорним објавама једнако као Твитер.

Закерберк је написао да је лично против Трампове запаљиве реторике којом обилује твит који је означен као пропагирање насиља. Ипак...

"Одговоран сам да не поступам у своје лично име, већ у име организације која се залаже са слободу говора", истакао је Закерберг.

Објаснио је да, за разлику од Твитера, Фејсбук нема политику стављања упозорења уз објаве које се могу окарактерисати као промовисање насиља јер "верују да би свака објава која заиста подстиче насиље моралa бити уклоњена, чак и када долази од политичара".

Закерберг је навео и да је Фејсбук био у контакту са Белом кућом и објаснио своју политику.

Закерберг се није само правио невешт и наиван, већ је гостујући на Фокс њузу директно критиковао Твитер, што се веома допало Трампу, који је једва дочекао да Закербергове коментаре подели на друштвеној мрежи коју напада.

"Имамо другачију политику од Твитера по овом питању. Искрено верујемо да Фејсбук не треба да буде арбитар истине за све што људи кажу на интернету", цитирао је Трамп Закерберга.

Најдиректнији одговор је брзо стигао од бившег извршног директора Твитера Џејсона Голдмана.

"Ићи на Фокс да би нападао Твитер и бранио Трампа, то је прави потез", ироничан је био Голдман.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво