Возач "камиона смрти" признао кривицу за убиство 39 људи

Возач камиона из Северне Ирске Морис Робинсон признао је кривицу по 39 тачака за убиство у вези са смрћу Вијетнамаца пронађених у хладњачи на југоистоку Енглеске прошле године, пренели су британски медији.

Жртве, 31 мушкарац и дечак и осам жена старих од 15 до 44 година, откривени су у октобру у задњем делу хладњаче коју је Робинсон возио до индустријске зоне у Есексу, око 30 километара источно од Лондона, пренео је Ројтерс.

Робинсон (25) признао је кривицу на ранијем саслушању у новембру по оптужби за ковање завере за пружање помоћи незаконитој имиграцији и прибављању новца за који је знао или за који је сумњао да потиче из криминалних активности.

На данашњем рочишту, на централном кривичном суду у Лондону, други мушкарац који је, такође, оптужен по 39 тачака за убиство, британско-румунски држављанин Георге Ница, изјаснио се да није крив, јавио је Би-Би-Си.

Аутопсијом је утврђено да је 39 Вијетнамаца преминуло од комбинације хипоксије, односно недостатка кисеоника и хипертермија, односно прегревања у затвореном простору.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво