ИСИС саветује својим члановима да не иду у Европу због коронавируса

У новом број инфо билтена Исламске државе (ISIS) који је објавила ”Ал-Наба” уз инфографик, она препоручује својим припадницима да не путују у земље које су жаришта коронавируса, међу којима тренутно доминирају оне европске.

На полеђини новог броја билтена је на целој страни објављена графика уз упутства за понашање у борби против епидемије коронавируса

ИД истиче савет да се ”верује Богу и у њему тражи уточиште од болести”, али и да "здрави не би требало да иду у земље епидемије, а оболели не би требали из њих да излазе“, мислећи пре свега на Европу. 

Са друге стране, и њихове активне ћелије делују у земљама где такође има коронавируса, али где је рат отежао процену размера епидемије (Сирија и Јемен), уз постојеће случајеве у Алжиру, Египту, Ираку, Авганистану, Индији, Филипинима и Индонезији. 

Како преноси портал ”Хоумленд секјурити тудеј”, ”Ал-Наба” је пратила епидемију од почетка године, и осим савета својим становницима путем тих информативних билтена, оштро је критиковала кинеску, како наводе ”комунистичку власт” за ширење панике и лошу реакцију повом коронавируса, али и злостављања Ујгура.

ИД такође подсећа следбенике да перу руке, покривају уста приликом зевања и кијања и избегавају масовна окупљања.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво