Тотални карантин не помаже Италији: За 24 сата још 1.500 заражених коронавирусом

У Италији је број смртних случајева од последица коронавируса скочио са 133 на 366, и то само у току једног дана, саопштила је италијанска агенција за цивилну заштиту. За 24 сата број инфицираних порастао за 25 одсто.

Данашњи пораст је највећи откако је зараза коронавирусом избила у Италији, преноси Ројтерс.

У Ломбардији је забележено 257 особа које су преминуле од последица коронавируса, што је знатно више, у односу на јучерашњи број од 154 жртве.

Укупан број заражених у Италији, земљи која је највише погођена вирусом у Европи, током данашњег дана је скочио за 25 одсто, са 5.883 случаја, колико је забележено јуче, на 7.375 заражених особа, што је још један рекордан пораст.

Како је директор италијанске агенције за цивилну заштиту навео, 622 особе су се у потпуности опоравиле, док се 650 пацијената налази на одељењима интензивне неге.

Влада Италије је донела одлуку да забрани улаз у Ломбардију и још 11 провинција на северу земље, како би спречила ширење новог коронавируса. 

Уредба предвиђа забрану уласка у те регионе и излазак из њих, а изузеци ће бити одобравани само у посебним случајевима. 

Милано, срце севера земље, данас је готово потпуно пуст, што се види по фотографијама које су објавиле светске новинске агенције. 

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво