Шта Асад мисли о договору Русије и Турске

Владимир Путин и Башар ел Асад разговарали су телефоном о јучерашњом сусрету руског и турског председника.

Председник Русије Владимир Путин рекао је сиријском председнику Башару ел Асаду да би договори које су Москва и Анкара постигле у последњим разговорима требало да стабилизују сизуацију у провинцији Идлиб.

"Башар ел Асад високо цени исход разговора лидера Русије и Турске и захвалан је руском председнику  за подршку против терористичких група", саопштио је Кремљ.

Турска и Русија су јуче договориле прекид ватре како би се обуздао конфликт у Идлибу због којег се скоро милион људи иселило.

Тај конфликт је интензивиран последњих дана између и савезничких побуњеника с једне стране и снага Владе Сирије подржане Москвом и Техераном с друге стране.

Прошле недеље је 33 турских војника погинуло у ваздушним нападима снага сиријске владе, коју подржава Русија, након чега је Ердоган покренуо офанзиву "Пролећни штит".

Борба за Идлиб, који представља последњу велику област на северозападу под контролом побуњеника, могла би да проузрокује, према оцени Уједињених нација, највећу хуманитарну кризу од почетка деветогодишњег цивилног рата у Сирији.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи