Хитан телефонски разговор Путина и Меркелове о ситуацији у Сирији

Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са немачком канцеларком Ангелом Меркел о ситуацији у сиријској провинцији Идлиб, преноси "Тас".

Владимир Путин и Ангелом Меркел су изразили наду да ће се предстојећи састанак руског и турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, 5. марта у Москви, показати одлучујућим, пренео је Ројтерс.

О Сирији су разговарали руски министар спољних послова Сергеј Лавров и дански министар спољних послова Пек Хавист.

"Не можемо да допринесемо решавању проблема миграција на штету окончања рата против тероризма, на шта неки политичари у Европи позивају", рекао је Лавров, преноси Тас.

Ситуација у Идлибу, али и у односима Турске и Русије, је ескалирала након што су прошле недеље погинула 33 турска војника у ваздушним ударима снага сиријске владе, које подржава Русија.

Ердоган је затим објавио офанзиву "Пролећни штит", а Турска је, у знак протеста због ескалације сукоба у Сирији, отворила своје западне границе за хиљаде избеглих који желе да домогну ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи