Број оболелих на крузеру код Јапана порастао на 61

Још 41 особа на крузеру усидреном у Јапану оболела је од новог коронавируса, тако да је укупан број оболелих порастао на 61, јавио је Ројтерс.

Стотине путника затворени су у својим кабинама, а тестирање на коронавирус се наставља, јавља Ројтерс.

Крузер "Дајмонд Принсес" са око 3.700 људи, међу којима има и српских држављана, налази се од понедељка у двонедељном карантину од доласка у јапанску луку Јокохама када је код једног путника који се искрцао у Хонгконгу дијагностикован вирус.

Последњи тестови урађени код 273 људи који су или показивали симптоме или су били у блиском контакту са онима који то јесу, показују да је 61 особа заражена, саопштило је јапанско министарство здравља.

Од 41 новог случаја, из Јапана је 21, рекао је министар здравља Кацунобу Като на конференцији за новинаре.

Нови тестови биће изведени ако се симптоми појаве код других путника. Нови пацијенти биће пребачени у болнице у Токио и суседне градове.

Кинеске власти су саопштиле да је број преминулих од новог коронавируса повећан за 73 и да је  до сада умрло 636 оболелих, док је број новорегистрованих случајева порастао за 3.143 па је тако укупно заражена 31.161 особа.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 07. феб 2020, 14:00) - Огњен [нерегистровани]

Јапанци ...

и њихови доктори греше у третману ових путника са крузера. Требали су их одмах превести до неке удаљене болнице и издвојити у посебне раздвојене блокове. Овако на крузеру су далеко подложнији међусобном преношењу вируса преко климатизације. Карантин је далеко боље спровести у неким болничким за то већ припремљеним условима него овако на броду.