Трамп: Опусти се, Грета!

Амерички председник Доналд Трамп прокоментарисао је одабир шведске активисткиње Грете Тунберг за личност године часописа "Тајм", називајући то смешним.

Доналд Трамп је на Твитеру, осим коментара на избор Тајма за личност године, додао да "Грета треба да поради на проблему контроле беса", а поручио јој је и "да се опусти".

Како пише АП, то није први пут да Трамп изражава незадовољство јер његов утицај није признат.

Трамп је 2015. године немачку канцеларку Ангелу Меркел, када је проглашена за личност године, напао да "уништава Немачку". Те године, и Трамп је био један од кандидата за личност године.

И бразилски председник Жаир Болсонаро је у уторак критиковао шведску тинејџерку, назвавши је "дериштем".

Тунбергова је на то одреаговала тако што је на свом Твитер налогу изменила део који се односи на њене личне податке, уписавши "pirralha" (дериште на португалском).

На исти начин је одреаговала и на Трампову опаску, јер је себе описала као "тинејџерку која ради на свом проблему контроле беса", да се "опушта" и да "са пријатељем гледа добар стари филм".

Млада еко-активисткиња која је уздрмала цео свет 

Амерички часопис Тајм прогласио је Грету Тунберг за личност године због њеног залагања у борби против климатских промена.

Млада активисткиња започела је глобални покрет за борбу против климатских промена у августу прошле године, када је почела да изостаје из школе и протестује испред шведског парламента с транспарентом на којем је писало "Школски штрајк за климу".

Тунбергова болује од Аспергеровог синдрома, што значи да не функционише по истом емотивном регистру многих људи с којима се сусреће.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво