Хути тврде да су заробили хиљаде саудијских војника и официра

Хутски побуњеници у Јемену саопштили су да су извели велики напад код границе са Саудијском Арабијом и заробили хиљаде војника, међу којима има и саудијских официра, као и да су запленили више возила.

Портпарол Хута Мухамед Абдул Салам рекао је да су у нападу "пале три непријатељске војне бригаде". Напад је покренут пре 72 сата у близини саудијског региона Наџран, пренела је телевизија Ал Масирах, која је под контролом Хута.

Офанзива је, наводи, изведена дроновима и ракетама. Саудијска Арабија, међутим, није потврдила ове наводе.

"Операција 'Божија победа' је највећа војна операција од почетка бруталне агресије. Непријатељ је претрпео тешке губитке и за само пар дана ослобођени су велики делови територије", рекао је портпарол Хута на Твитеру.

Хути, који су интензивирали нападе на саудијске градове, преузели су одговорност и за недавни, највећи до сада, напад на саудијско нафтно постројење пре две недеље.

Портпарол војне коалиције предвођене Саудијском Арабијом која се бори против Хута већ четири године у Јемену није одговорио на упит Ројтерса. Ова агенција наводи и да не може да провери наводе.

Коалиција предвођена Саудијском Арабијом покренула је интервенцију у Јемену 2015. године, након што су Хути свргнули међународно признату владу у Сани 2014. године.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 29. сеп 2019, 05:44) - anonymous [нерегистровани]

?

“Портпарол војне коалиције предвођене Саудијском Арабијом која се бори против Хута већ четири године у Јемену није одговорио на упит Ројтерса. Ова агенција наводи и да не може да провери наводе.”
На “упит”?!?
What’s wrong with you?!?