Ирански танкер заплењен код Гибралтара виђен близу Сирије

Ирански танкер "Адријан Дарја 1" налази се у близини сиријске луке Тартус, упркос напорима Сједињених Америчких Држава да га заплене, показују сателитске слике компаније "Максар технолоџис".

Агенција наводи да је танкер, раније познат као "Грејс 1", у понедељак искључио свој систем за аутоматску идентификацију.

Како подсећа АП, ирански званичници негирају да танкер плови за Сирију.

Нове фотографије подударају се са црно-белом сликом коју је раније на Твитеру поставио амерички саветник за безбедност Џон Болтон, уз коментар да греши свако ко каже да "Адријан Дарја" не иде за Сирију.

Танкер се нашао у средишту сукоба између Ирана и Запада, након што је у јулу заплењен у Гибралтару под сумњом да превози нафту за Сирију, кршећи међународне санкције.

Касније је пуштен након обећања иранских званичника да танкер неће ићи у Сирију, али САД и даље покушавају да га заплене.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво