Имамоглу и на поновљеним изборима однео победу у Истанбулу

Кандидат опозиционе Републиканске народне партије Екрем Имамоглу победио је на данашњим изборима за градоначелника Истанбула. Он је освојио 54 одсто гласова, показују прелиминарни резултати, наводи Ројтерс. Имамоглу је обећао "нови почетак" и каже да је спреман на сарадњу са Ердоганом.

Кандидат владајуће АКП и бивши премијер Бинали Јилдирим признао је пораз и честитао Имамоглуу победу на поновљеним изборима у Истанбулу.

"Честитам му и желим му успех", рекао је Јилдирим.

Победу кандидату опозиције честитао је и турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

На основу пребројаних скоро свих гласова, Имамоглу води за више од 715.000 гласова, преноси Ројтерс.

Имамоглу је обећао је "нови почетак" у Истанбулу и изразио је спремност на сарадњу са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом.

Имамоглу је победио на изборима 31. марта и био градоначелник 18 дана, али је изборна комисија, на жалбу АКП, поништила те резултате због нерегуларности.

Становници Истанбула су данас поново изашли на биралишта, након што су поништени претходни избори одржани 31. марта, на којима је тесном већином победио лидер опозиције Екрем Имамоглу. 

број коментара 9 Пошаљи коментар
(понедељак, 24. јун 2019, 12:02) - Maja [нерегистровани]

Bravo za Istambul

Nisu oni Beogradžani.

(понедељак, 24. јун 2019, 09:07) - anonymous [нерегистровани]

@@@ Tezak udarac za Erdogana

Erdogan nedavno: "Ko god izgubi Istanbul – gubi Tursku"

(понедељак, 24. јун 2019, 08:45) - anonymous [нерегистровани]

Izbori

Hoce li i ovaj krug izbora u Istambulu Erdogan da ponisti i ponovi?

(понедељак, 24. јун 2019, 05:29) - anonymous [нерегистровани]

Izbori

Erdogan je napravio kontraefekat ponistavanjem izbora u Istanbulu. Prosle izbore je ovaj kandidat dobio sa prednoscu od oko 13.000 glasova, a ove ce imati prednost preko 700.000 glasova.

(недеља, 23. јун 2019, 23:57) - anonymous [нерегистровани]

@@ Tezak udarac za Erdogana.

Pa kako onda Erdogan izgubi izbore u svim velikim gradovima,Carigradu,Ankari,Izmiru,?On dobija glasove u ruralnim podrucjima gdje ga postuju ljudi privrzeniji Islamu?U velikim gradovima je i vise sekularista i zato gubi izbore.A,ni ekonomija Turske vise ne ide kako je isla,lira je pala za tri godine 30 %,a svadja sa SAD i Izraelom ce Tursku ekonomiju dodatno kostati.Dakle,Erdogan je pretrpio tezak udarac sto je i priznao.

(недеља, 23. јун 2019, 21:51) - anonymous [нерегистровани]

@ Tezak udarac za Erdogana....

Erdogan nije nikad sultan bio a nece ni biti .On je neprikosnoveni predsednik Repoblike Turske sve do isteka mandata a sto se tice njegove partije na svim sadasnjim izborima je dobila 77% glasackog tela u Turskoj , tako da sve ostale partije su skupa manje imale glasova od njegove.

(недеља, 23. јун 2019, 21:41) - anonymous [нерегистровани]

Pocetak

Tako to obicno pocinje.

(недеља, 23. јун 2019, 20:56) - anonymous [нерегистровани]

"Spreman na saradnju"

Da nije, odmah bi ga proglasili za pucistu.

(недеља, 23. јун 2019, 20:03) - anonymous [нерегистровани]

Tezak udarac za Erdogana....

Erdogan se nadao da ce na "popravnom" ispitu u Carigradu,kao najvecim gradom u drzavi, uspjeti pobijediti,ali je dozivio jos tezi poraz sto ce umanjiti njegov ugled i uticaj u cijeloj Turskoj.Dakle,Erdogan nije vise neprikosnoveni vodja i sultan sto je donedavno bio.