Битка за Истанбул, чин други

У Истанбулу су затворена биралишта на поновљеном гласању за градоначелника највећег турског града. Становници Истанбула су данас поново изашли на биралишта, након што су поништени претходни избори одржани 31. марта, на којима је тесном већином победио лидер опозиције Екрем Имамоглу.

Његов противкандидат је бивши премијер Бенали Јилдирим из владајуће Странке правде и развоја (АКП) турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Имамоглу је обављао дужност градоначелника Истанбула 18 дана, пошто је након низа жалби Партије правде и развоја (АКП) председника Ердогана, Централна изборна комисија поништила гласање због неправилности у именовању чланова бирачких одбора на изборним местима.

Бивши бизнисмен Имамоглу раније је пет година испред опозиционе Републиканске народне партије био председник истанбулске општине Бејликдуз.

Са друге стране, Јилдирим, провладин кандидат и близак сарадник Ердогана, своју кампању под слоганом "Успели смо и успећемо опет" фокусирао је на сопствена достигнућа током мандата премијера.

"Зато што одлучујемо о будућности града, желим да људи изађу на изборе. Истанбул је веома важан град. Имамо много важних ствари да урадимо за Истанбул", рекао је Јилдирим за АП.

Као бивши минстар саобраћаја указивао је на своје заслуге зе побољшања инфраструктуре у граду и обећао да ће служити житељима Истанбула.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво