Исламски џихад: Пореметићемо "Песму Евровизије"

Палестински покрет Исламски џихад из Појаса Газе запратио је да ће пореметити такмичење за "Песму Евровизије", које почиње за 10 дана у Израелу, јавља "Тајмс оф Израел".

Делегације за "Песму Евровизије" данас су почеле да пристижу на такмичење, које ће бити одржано од 14. до 18. маја и које ће, како се очекује, привући хиљаде туриста у Израел.

"Спречићемо непријатеља да успе у одржавању било каквог фестивала, чији је циљ да нашкоди палестинском народу", навео је Исламски џихад у саопштењу, објављеном у тренутку када су израелске ваздухопловне снаге започеле нападе на више десетина мета широм Појаса Газе, као одговор на то што је 150 ракета испаљено на територију Израела.

У саопштењу се наводи да је "отпор обавезан да одговори на агресију непријатеља и да га изненади".

Израелска војска раније данас је окривила Исламски џихад за подстицање тренутног круга насиља у Гази и Израелу.

Портпарол израелске војске, потпуковник Џонатан Конрикус, навео је да група није координисала напад са Хамасом, најбројнијом милитантном организацијом у Гази, али да су обе групе данас испалиле 150 ракета на Израел, пренео је Ројтерс.

Он је рекао да су припадници Исламског џихада, групе коју подржава Иран, дан раније отворили ватру на два припадника израелских снага, који су том приликом лакше рањени.

Израел је погодио 30 мета у Гази, укључујући и тунел џихадиста.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 05. мај 2019, 10:05) - Rade [нерегистровани]

"zapratio"

Sta je to?

(недеља, 05. мај 2019, 02:40) - anonymous [нерегистровани]

Re: Zlikovci

Otidjite sa porodicom u Palestinu na godinu dve pa ce Vam sve biti puno jasnije.

(субота, 04. мај 2019, 21:42) - Воронцов [нерегистровани]

Зликовци

Ни о чему другом не мисле сем како да учине зло. На срећу постоје у бројним земљама безбедносне снаге које се успешно боре против зликоваца, открију их на време и спрече злочин. Да није таквих безбедносних снага зликовци би сваки дан чинили злочине.