Кијев: Обновљен саобраћај у Азовском мору

Украјина је саопштила да је саобраћај из њених лука у Азовском мору обновљен после тензија с Русијом.

Украјински министар инфраструктуре Володимир Омељан изјавио је да се трговачки бродови крећу Керчким мореузом који повезује Азовско море са Црним морем, пренео је АП.

Омељан, који је оптужио Русију прошле седмице да је блокирала Керчки мореуз за украјинске теретне бродове, рекао је да су луке "Берђанск" и "Маријупољ" делимично одблокиране захваљујући "строгом међународном одговору".

Русија је, међутим, инсистирала да никада није спречавала бродове да пролазе кроз Керчки мореуз и да су евентуални поремећаји били повезани с лошим временом.

Односи између две суседне земље додатно су затегнути пошто је Русија запленила три украјинска војна брода с посадом 25. новембра.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 07. дец 2018, 21:03) - anonymous [нерегистровани]

Војне вежбе

Време је за велику поморску вежбу Русије, Кине, Кубе и Венецуеле у Мексичком заливу, у наравно међународним водама где је то дозвољено. И да их лепо виде са Флориде а богами и из Тексаса.

(уторак, 04. дец 2018, 23:44) - alex [нерегистровани]

More mira i trgovackih brodova

Azovsko more treba da bude more mira a ne da se tu okupljaju ratni brodovi Ukrajine i njihovih drugara iz NATO-a zarad nekih vezbi i uznemiravanja gradjana i Ukrajine i Rusije.