Ракета експлодирала на броду немачке морнарице

Током недавне морнаричке вежбе у Северном мору, ракета на немачком броду експлодирала је на палуби приликом лансирања. Ватра је проузроковала материјалну штету, али није било повређених.

Немачка фрегата "Саксонија" се запалила током вежбе у Северном мору, потврдили су војни званичници, преноси Синхуа. До инцидента је дошло приликом неуспелог лансирања ракете СМ-2, када је она експлодирала на палуби.

"Суочили смо се са врелим сјајним ватреним зидом", изјавио је капетан фрегате.

Повређених није било, а ватра је проузроковала материјалну штету.

Према извештају немачке морнарице, пре лансирања није било ничега што би указивало да ће бити неуспешно.

Фрегата "Саксонија" се обично се налази у луци Вилхелмшафен у северозападној Немачкој, али је у време инцидента пловила изнад поларног круга, код обале Норвешке, наводи Синхуа.

Заједно са немачким ловцем подморница, фрегата се налази у норвешкој луци Харстад, како би се извршила детаљна процена штете.

Немачка морнарица је дубоко интегрисана у НАТО и редовно учествује у међународним борбама против пиратерије и у мировним операцијама Алијансе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво