Ким Џонг Ун и Доналд Трамп допутовали у Сингапур

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун први је допутовао авионом у Сингапур, два дана уочи дуго очекиваног самита са председником САД Доналдом Трампом. Кима је дочекао шеф дипломатије Сингапура, а потом се састао и са премијером тог града-државе. Трамп је долетео у Сингапур директно са самита Г-7 у Канади.

Ким Џонг Ун је допутовао приватним авионом "боинг 747" компаније "Ер Чајна" на аеродром "Чанги", јавио је Стрејтс тајмс.

"Пожелео сам добродошлицу председнику Ким Џонг Уну, који је управо стигао у Сингапур", написао је Вивијан Балакришнан на Твитеру уз слику на којој се види како се рукује са Кимом који носи тамно маоистичко одело и наочаре.

До хотела "Сент Реџис" Кима је допратила колона од најмање 20 мотора и 20 дипломатских и полицијских возила.

Ким се потом састао са премијером Сингапура Ли Хсијен Лунгом.

Како је пренео АП, Ким се широко осмехивао током разговора са Лијем.

Ким је Лију рекао да цео свет посматра историјски самит између Демократске Народне Републике Кореје и Сједињених Америчких Држава. "Захваљујући вашим искреним напорима у могућности смо да завршимо припреме за историјски самит", додао је Ким.

У међувремену, у Сингапур је стигао и амерички председник Доналд Трамп.

Трамп је слетео у 20.21 сат увече по локалном времену у ваздухопловну базу Паја Лебар, летом из Канаде, где је присуствовао самиту Групе 7, навео је Асошијетед прес.

Неименовани извор који учествује у планирању Кимове посете Сингапуру рекао је да севернокорејски вођа планира да крене кући у уторак у 14 часова по локалном времену. Тај план још није потврђен.

Предвиђено је да се севернокорејски лидер са Трампом у уторак састане у девет часова ујутру.

Цео Сингапур је, иначе, у "акцији улепшавања" стаза, фарбања коловозних ивица, уклањања лишћа са стаза.

Забрањене су демонстрације, а скуп од само пет људи може да се сматра недозвољеним окупљањем.

Састанак ће се одржати у раскошном хотелу "Капела" на острву Сентоса.

Приступ грађевини сада је блокиран за госте, док је цео други спрат замрачен завесама.

Своју прву изјаву о очекивањима поводом самита дао је Доналд Трамп. "Колико времена ће ми бити потребно да схватим да ли је севернокорејски лидер озбиљан у намери да постигне договор? Схватићу то већ у првом минуту разговора. То је мој осећај, тако ја радим. Знате кад људи кажу да већ после пет секунди знаш да ли ти се неко допада или не. Ето, толико брзо ћу ја сазнати да ли ће се нешто добро десити или не", рекао је амерички председник.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије