Путин: Да сам могао, спречио бих распад СССР-а

Руски председник Владимир Путин рекао је на форуму у Калињинграду да би, када би могао да врати време, спречио распад Совјетског Савеза 1991. године.

Владимир Путин је ово рекао одговарајући на питање који би догађај у Русији спречио да је могао.

Коментар Путина уследио је дан након што је најавио да Русија развија наводно непобједиво нуклеарно оружје, подсећа АП.

Путин је привукао велику пажњу 2005. године када је у говору о стању нације истакао да је распад СССР-а био "највећа геополитичка катастрофа века".

Његов данашњи коментар уследио је, како подсећа АП, дан након што је објавио да је Русија развила наводно невидљива нова нуклеарна оружја, изазивајући забринутост да би могло доћи до нове трке у наоружању попут оне из доба СССР-а.

Како је агенција раније пренела, Путин је јуче изјавио у обраћању нацији да је Русија тестирала читав низ новог стратешког нуклеарног наоружања које противничка страна није у стању да пресретне.

Поменуо је и подводни дрон велике брзине који има интерконтинетални домет, нову хиперсоничну интерконтиненталну ракету "Авангард" која лети 20 пута брже од звука и "удара попут метеора", још једну ракету коју на Западу зову "Сатана" и систем хиперсоничних ракета "Кинжал".

Како је агенција навела руски лидер је нагласио да је развој руског новог оружја каквог нема на Западу, уследио као одговор на повлачење САД из хладноратовског споразума о забрани ракетних одбрана и америчке напоре у развоју система ракетне одбране.

Наведено је да је Путин казао да су САД игнорисале жалбе Русије.

"Нико нас није слушао. Сада нас чујте", поручио је руски председник.

Наведено је да је Путин рекао да ће ново наоружање помоћи у обезбеђивању глобалне стабилности и ставити тачку на покушаје слабљења Русије.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(субота, 03. мар 2018, 07:41) - anonymous [нерегистровани]

Jedan i jedini

Ovom svetu nije potrebno vise Putina u isto vreme, dovoljan je jedan, ali da se posle njega pojavi opet isti takav.

(субота, 03. мар 2018, 07:26) - anonymous [нерегистровани]

Stvarnost

Stvarnost je da Rusija nije ni narod ni država koja napada druge i ako gleda samo svoje interese i nama ništa nije poklonila niti poklanja. Zapad je taj koji je i koji i dalje napade sve druge, ekonomski i politički i vojno. Zapad nabacuje svoje političko mišljenje. Zapad uspostavlja i uvodi tzv. demokratiju po svojim merama. Demokratija samo jedna reč, kao i svaka druga. Samo što marketing i propaganda utiče na ljude da ta reč sugeriše neku slobodu, ljudska prava i pravdu. A na zapadu nit ima slobode ni ljudskih prava ni pravde. Ko to razume razume a ko ne ne.

(субота, 03. мар 2018, 06:40) - Јарослав [нерегистровани]

jarakovicpetar@yahoo.com

СССР је био баласт Русији и добро је што су га се ослободили. Русија је непобедива, а то никако не могу да схвате ови на западу. Добро је то осетио и Наполеон и Хитлер и осетиће сви који не умеју да користе туђе искуство. Рат око челика наговештава пораз оних који би да санкцијама сломе Русију. Поломиће сами себи зубе.

(субота, 03. мар 2018, 01:55) - anonymous [нерегистровани]

Sprečio bi i raspad SFRJ

Al sad... Bi šta bi. Bogu hvala da ste sad jaki.

(субота, 03. мар 2018, 01:17) - anonymous [нерегистровани]

Da nije bilo Gorbacova

nebi bilo ni raspada SSSR, nebi se raspala Jugoslavije i razvela Cehoslovacka. Nebi bilo ni ratova u Libiji, Alziru Siriji... To znaci da nebi bilo ni izbeglica. Ispostavilja se da je Gorbacov jako los i naivan trgovac.

(субота, 03. мар 2018, 00:46) - anonymous [нерегистровани]

Ne samo SSSR

Vec bi i Jugoslavija bila spasena i najverovatnije svi ljudi zivi!

(петак, 02. мар 2018, 22:48) - anonymous [нерегистровани]

Потреба

Овом смућеном и несрећном свету потребнао је више оваквих људи!!!

(петак, 02. мар 2018, 22:05) - Петокрака [нерегистровани]

Путине, људино

антифашизам ти је у храбром срцу!

(петак, 02. мар 2018, 21:18) - anonymous [нерегистровани]

pa naravno!

To i mala deca znaju. Da nije pao SSSR nebi danas sedio NATO na ruskim granicama No bi bilo obrnuto;(