Москва: Руски авиони нису нарушили британски ваздушни простор

Руско министарство одбране демантовало је наводе да су два руска борбена авиона нарушила ваздушни простор Велике Британије.

Руски бомбардери "Ту-22М3" извели су планирани лет изнад неутралних вода Баренцовог и Норвешког мора, наводи се у саопштењу министарства.

Такође се каже да је лет изведен у складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора, не нарушавајући границе других држава, преноси Тас.

"У складу са планом обуке пилота, ови авиони редовно у међународном ваздушном простору изнад вода Атлантика, Арктика, Тихог океана и Црног мора", наводи руско министарство одбране.

Раније данас је министарство одбране Велике Британије саопштило да су два британска борбена авиона полетела из базе Лосимаут јутрос у оквиру брзе реакције снага на то што су два руска авиона ушла у ваздушни простор Велике Британије након чега су се вратила у базу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије