Абдесламова преписка са мистериозном женом

Иако одбија да одговара на питања француских судија о терористичким нападима у Паризу 2015. године, у којима је 130 особа убијено, главни осумњичени за те нападе Салах Абдеслам "по први пут деловао је причљиво" у преписци са мистериозном женом која му пише док је у затвору.

Салах Абдеслам, стар 27 година, у писму је навео да се не стиди тога ко је.

"Пре свега, не плашим се да допустим да било шта процури јер се не стидим тога ко сам и шта би онда могло горе да буде речено од онога што је већ речено", навео је Абдеслам у писму упућеном непознатој жени, која му пише у затвору.

У преписци коју је објавио француски лист Либерасион, главни осумњичени за терористичке нападе у Паризу је, примећује тај лист, по први пут деловао причљиво.

"Пишем ти не знајући како да почнем, добио сам сва твоја писма и не знам да ли сам уживао у њима или не, али су ми дефинитивно омогућила да на кратко искусим спољни свет", навео је Абдеслам.

У наставку је поручио: "Уколико те питам какве су твоје намере, то је да бих се уверио да ме не волиш као неку 'звезду' или 'идола' пошто добијам такве поруке и не одобравам то, јер је једина особа која заслужује да буде обожавана Алах", преноси АФП.

Француски лист примећује да је главни осумњичени за терористичке нападе у Паризу добијао више писама, али је одговорио само жени чије име није објављено.

Абдеслам је ухапшен за време полицијске рације у Бриселу, након чега је у априлу прошле године пребачен у Француску.

Његови адвокати саопштили су у октобру прошле године да неће више моћи да га заступају јер одбија да одговара на питања пред судом.

Оптужен је да је обезбедио логистичку подршку седморици џихадиста, који су извршили самоубилачке нападе на више места у Паризу 2015. године.

Верује се да је Абдеслам, француски држављанин рођен у Белгији, једини преживели џихадиста у терористичким нападима у Паризу.

број коментара 0 Пошаљи коментар