Читај ми!

Српски богослови безбедни у Кијеву

Свештенство у руском манастирском комплексу у Кијеву, у који су упали антируски демонстранти, нису угрожени. Међу свештенством и два српска богослова. Воде се преговори о мирној предаји манастирског комплекса демонстрантима.

Антируски настројени демонстранти упали су у манастирски комплекс Руске православне цркве у Кијеву, где се налазе и два српска богослова, јавио је специјални извештач РТС-а из Кијева Бојан Бркић, прецизирајући да су ти монаси држављани БиХ.

Будући да српска амбасада у Кијеву конзуларно заступа БиХ, наш амбасадор је у конаткту са свештенством и тврди да нису угрожени, јер демонстранти нису дошли до интерната у којем живе богослови.

Демонстранти у Кијеву су упали у Кијевско-печерску лавру, док се на Тргу независности демонстрантима обраћала Јулија Тимошенко.

Они су ушли само у први део лавре, захтевајући да манастирски комплекс предају Украјинској православној цркви. Воде се преговори о мирној предаји лавре.

Ипак, претходно је у лаври завладала прилична паника, јер су демонстранти изузетно антируски настројени.

Кијевско-печерска лавра, један од најзначајнијих споменика православне вере за Русе и Украјинце, саграђена је за време Кијевске Русије.

Манастир се налази на јужним падинама Кијева у Украјини и данас је лавра на листи Унеска и једна од седам чуда Украјине.

 

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи