Читај ми!

Мета: Фејсбук?

"Анонимуси" најавили у поруци на "Јутјубу" да ће у петак у подне напасти "Фејсбук". Спремни смо, кажу из "Фејсбук-а". Нешто касније на "Твитеру" осванула порука да "Анонимуси" неће напасти најмасовнију друштвену мрежу.

После низа напада последњих десет дана на сајтове медијских кућа, филмских и музичких издавачких кућа и америчких министарстава, хакерска група "Анонимуси" најавила је да ће у петак у подне напасти друштвену мрежу "Фејсбук".

"Иако је истина да "Фејсбук" има најмање 60.000 сервера могуће је оборити га", наводи се поруци.

"Рат је почео између Анонимуса и народа са једне и власти Сједињених америчких држава са друге. Разлози: законски предлози СОПА, ПИПА и друге претње по слободу", стоји у поруци.

"Анонимуси" истичу да је у питању слобода интернета.

Један од представника "Фејсбука" рекао је да је та друштвена мрежа спремна на било који хакерски напад, па и од "Анонимуса".

"Очекујемо њих као што очекујемо било кога другог. Због наше величине суочени смо са претњама сваког дана, али смо итекако спремни на њих", кажу из "Фејсбука".

Међутим, у складу са ранијим тврдњама "Анонимуса" да неће нападати друштвене мреже је и најновија порука на "Твитеру", у којој пише да видео на "Јутјубу" нема никакве везе и није дело "Анонимуса".

"Поново морамо да кажемо да нећемо напасти Фејсбук. То је лаж масовних медија", пише у поруци.

Напад на "Фејсбук" треба узети са резервом, поготову имајући у виду да је сличан видео окачен на "Јутјуб" пре пар месеци, а у којем је група, наводно, обећала да ће оборити "Фејсбук" 5. новембра 2011. године. То се није десило.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво